30 Kasım 2010 Salı

DIY - Triko Bluzumu Süsledim

Bu triko bluz dolapta uzun süredir duruyordu,aslında giymediğim şeyleri pek dolapta tutmam genelde ihtiyacı olan insanlara veririm ama böyle birkaç parça dolapta duyordu.Birde bluz ablamın hediyesi ondan kimseye vermeye kıyamadım.Bugün evde boş boş oturuyordum aklıma bu triko bluzu süslemek geldi.Önce triko  bluz boldu yan dikişlerinden daralttım,sonra geçenlerde aldığım pudra rengi tülle süsledim (tüllü kıyafetleri çokkk seviyorum).Elimden gelse herşeye dantel tül,parlak tüller dikicem.






Tülden göz kararı şeritler kestim.

Tül şeritleri büzdürüp kol ağızlarına ,ön yakanın orta kısmına ve etek ucuna teğeldim..




Makine dikişiyle marullanmaya yapıcağı için  elde çırpma dikişiyle tutturcam(dizi keyfi yaparken) .Şu anda daha tam anlamıyla bitmedi ama bitmişininde son görüntüsü bu olucak,dayanamayıp sizlere hemen görüntülemek istedim.



Triko Bluzumun yeni halini ben çok beğendim,kombinlediğim zaman da sizlerle paylaşıcam.Siz nasıl buldunuz,yorumlarınızı bekliyorum?

29 Kasım 2010 Pazartesi

Rihanna-Kırmızı Transparan Elbise

Bu hatun kendini gün ve gün aşmaya başladı.Ben bu kırmızı transparan elbisesine ve kıvırcık saçlarına tek kelime ile bayıldım.Siz nasıl buldunuz Rihanna'nın Ebisesini?










SÜT BANYOSU :)

Evet güzelliğine düşkün bayanlar parlak, yumuşak, pürüzsüz tenin sırrı sütte saklıymış.:)

Biraz süt hakkında bilgilenelim:)..Süt; çok eski yıllardan bu yana güzellik için kullanılır. Cildi yumuşatır, nemlendirir ve elastikiyet kazandırır. Cleopatra’nın dillere destan güzelliğini korumak için süt banyosu yaptığını duymayan kalmamıştır.:P

Sütün içinde bulunan laktik asit; cildin en üst tabakasında etkilidir. Cildi derinlemesine temizlerken, ölü derilerden arındırarak pürüzsüz bir görünüme kavuşması için yardımcı olur. Süt banyolarından hemen sonra cilt parlar, rengi canlanır ve esnekliği artar. Ayrıca, sütün içeriğindeki yağlar cildin besler.

          Süt banyosu yapmak için küvetin tamamını sütle doldurmaya gerek yokmuş:)) bunu öğrendiğim iyi oldu heheheheh.Yoksa kaç litre sütle dolar koca küvet.:)...İşte size süt banyosu tarifleri ben en kısa zamanda deniycem çünkü tenim çok kuruyor,ne yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışırken bu bilgilere rastladım ve sizlerle paylaşmak istedim:)

Badem Yağlı Banyo Tarifi

Malzemeler,
250 gram süt tozu
Yarım yemek kaşığı badem ağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı,
Banyo küvetini sıcak suyla doldurun.
İçine badem yağı ve süt tozunu ekleyip karıştırın.
Küvetin içine uzanın.
Kendinizi sütün ve badem yağının güzelleştirici etkisine bırakın.

Sütlü Banyo Tarifi

Malzemeler,
Yarım litre tam yağlı süt

Hazırlanışı ve Uygulanışı,
Banyo küvetini sıcak suyla doldurun.
İçine yağlı sütü ekleyin.
Küvetin içine uzanın.
Süt yağı ve laktik asidin güzelleştiren etkisine kendinizi bırakın.

Aromatik Banyo Tarifi

Malzemeler,

Yarım litre yağlı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı yulaf unu
2 yemek kaşığı lavanta yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı,

Banyo küvetini sıcak suyla doldurun.
Nişasta, süt, yulaf unu ve lavanta yağını ekleyin
Küvetin içine uzanın.
Lavanta yağının sakinleştirici, yulaf unu ve nişastanın pürüzleştirici, sütün nemlendirici ve besleyici etkisine kendinizi bırakın.

Deri Etek

Deri ceketler vazgeçilmezlerimizden, ama artık deri pantolon,deri etek,deri tayt,deri elbiseleri de vitrinlerde sıkça görebiliyoruz.Deri etek benimde vazgeçilmezlerimden.Deri eteklerimizi doğru kombinlerle gecede  gündüzde çok rahat kullanabiliriz.












26 Kasım 2010 Cuma

Yeni Cici Botlarım & Bugün Ne Giydim?

Bu cici botları bayramda gezdiğimiz sırada görüp aldım,sade ve şık.Çok rahat bir bot çok sevdim.,sizlerlede paylaşmak istedim. Botlar byt shoes' ten ,mağazada %30 indirim vardı indirimli fiyatı 139 TL.




 Bugün misafirlerim vardı,ne giysem diye dolabın karşısında düşünürken  dolapta uzun bir süredir giymediğim puantiyeli saten göleğimi  görünce onu giymeye karar verdim.Gömleğimi mini bir siyah etekle kombinledim.





Üst: Unıchıc-Urbam
Etek:Vivid








24 Kasım 2010 Çarşamba

Sonbahar,Sarı Sarı Yapraklar..

Bir süredir devam eden yazdan kalma günler bugün itibariyle galiba  sona erdi.Sabah yataktan kalktığımdan beri hava kapalı ve kasvetli birde başımda sinsi sinsi bir ağrı.Sabahtan beri bir taraftan kalkıp başka bir tarafa yatıyorum.Prensesim de öyle alışmışki hergün gezmeye uykudan gözünü açar açmaz hadi gezmeye gidelim diye başımda söylenip duruyor.Bende bu kasvetli havada istemeye istemeye acaba dışarı çıksakmı diye camdan kafayı uzatınca bu güzel manzarayla karşılaştım tam bir sonbahar görüntüsü  hemen resimleyi verdim.Yol boyunca sarı sarı yapraklar her tarafı sarmış,belediye görevlileri rüzgar eşliğinde yaprakları toplamaya çalışıyorlar.








 

                                           
                                                         
 

<script type="text/javascript" src="http://widgets.amung.us/colored.js"></script><script type="text/javascript">WAU_colored('ojjw8cdrjskp', '2d9000870500')</script>


23 Kasım 2010 Salı

Yeni Cicilerimi Bugün Giydim

Bayramda hem gezdik hem alışveriş yaptık. Bu siyah elbiseyide bayramın son günü  ablamla çıktığımız alışveriş sırasında aldım  elbisenin kolundaki ayrıntıya bayıldım ve bugün arkadaş gezmesinde giyiverdim ,elbisemi kırmızı papuçlarım,kırmızı oje ve kırmızı küpeyle de kombinledim.:)..Kırmızı papuçlarımdan bir önceki posttumda bahsetmiştim onlarıda bayram gezmesi sırasında görüp almıştım,iyikide almışım çok sevdim..









<script type="text/javascript" src="http://widgets.amung.us/tab.js"></script><script type="text/javascript">WAU_tab('s1esjqckvfup', 'left-upper')</script>

22 Kasım 2010 Pazartesi

Ürgüp,Göreme,Avonos,Uç hisar,Şarap evi ve Bol Resim

Bayramın 3.günü   misafirlerimizi yeni yerler gezdirmek için Nevşehir e gezmeye götürdük.,erkek kardeşim ve gelinimiz çok istiyordu oraları görmeyi, eşimle biz artık ezberlemiştik her yerini.Sabah erkenden yola çıktık bol bol gezdik,dolaştık..Bence herkesin hayatı boyunca en az bir kere gidip görmesi gereken  yerler ,tarihi dokusu mükemmel. Ürgüpte başlayan gezi turumuz Avonos,Göreme,Uç hisar,Nevşehir' le devam etti ve gezimizin başlangıcı olan yer  Ürgüb te bir  şarap evinde son buldu..Resimler ablamın fotoğraf makinesinden ve kendi cep telefonumla çekildi.





















Ürgüp te bir şarap evi..

Şarap evinin mahzenini de gezdim..

Ben şaraba tövebeliyim o yüzden lezzetlerine bakmadım.Bir keresinde bilinçsizce öyle bir içmişimki kırmızı şarabı ,ertesi gün içim dışıma çıkmıştı ,doğru hastaneye gitmiştim.Dr.sebebinide söylemedim midemi üşüttüm demiştim,bana iki iğne vuruldu anca gözümü açmıştım.O gün bugündür ağzıma sürmem şarabı.: )