31 Ocak 2011 Pazartesi

28 Ocak 2011 Cuma

Ablama Aldığım Ciciler


Elbise,
Jument marka.Fiyatı 40 tl.Ben çok beğendim elbiseyi.İpek kadife pırıl pırıl.

Bluz:
Twomail.%50 indirimde 55 tl ye aldım.



Bugün ablam için alışverişe çıktım.Ablam memlekette.Bayramda yanıma geldiklerinde bir sürü alışveriş yapmıştı.Giderken de aklında almadığı  bir kaç parça kıyafet kalmıştı  bende onları almaya diye gittim .Ama beden kalmamıştı.Bende bu cicileri beğenip aldım.
  Babam bir süre önce yanıma gelmişti ya yarın gidiyor.Ablamın cicilerini onunla göndericem.Babam gidiceği için kendimi çok kötü hissediyorum,üzgünüm.10 gündür  yanımdaydı bana manen büyük bir destekti .

27 Ocak 2011 Perşembe

Kendime Tütü Diktim& Dıy Taç

Dikiş makinem tamirden geldi.Bende uzun süreden sonra emektar makinemde ilk dikişimi diktim.Kendime uzun süredir istediğim dantel kumaştan eteği diktim.Tütü tütü diye diye hazır bulamayınca en sonunda  kendim dikiverdim.Dikimi  zor değil.

Kumaş olarak kahverengi dantel kumaş ve saten kumaş kullandım.


Elde büzgü yapıp dantel kumaştan kat kat  fırfır yaptım.Fazla ölçüp biçmedim göz kararı kestim diktim.O yüzden cm  vererek yazamıyorum.

Kemer bölümüne dantel kumaşla kapladığım lastiği diktim.


Ben eteğimi çok beğendim .En kısa zamanda kombinleyip sizlere resimliycem.Siz nasıl buldunuz tütümü??

Artan kumaşlardan kendime güzel bir taç yaptım.


26 Ocak 2011 Çarşamba

Dünürlük_Ne Giydim?



Etek-ceket:Vivid
Bluz:Koton
Çorap:Penti


        Bugün kayınvalidemle akraba gezmesine gittik.Bugünkü ağır makam bir gezmeydi .Hiç tanımadığım bir sürü insan ve çok kalabalıktı.Bu tür gezmelere buralarda Dünürlük deniyor.Sizlere biraz anlatmaya çalışıyım.

Yeni nişanlanan kızın akrabaları(teyze,hala,yenge,kardeş,..) erkek tarafının bayan akrabalarını gündüz ev gezmesine davet ediyor.Düğünden sonra da ,erkek tarafının akrabaları gelini ve kız tarafının akrabalarını misafir ediyor.Dünürlükte önce kahve içiliyor,sonra çikolata ve acıbadem kurabiyesi tutulur..Çayla birlikte en az 7-8 çeşit pasta çeşitleri ikram ediliyor,arkasaındanda soğukluk denilen(ayran,cola,fanta,vs) içiçek tutuluyor...Bugünki gezmede biz kız tarafıydık.Nişanlı kızımız çok güzel bir Aysira marka tuvalet giymişti,nar çiçeği renginde,bayıldım.Kendide bebek gibiydi.Belki evde tuvalet giyilmesi çoğu arkadaşa tuhaf gelebilir.Buraya gelin geldiğimde bende çok yadırgamıştım.Ben giymem öyle şeyler diye tuturmuştum ama şimdi alıştım. Elbiseyi keşke resimleseymiştim sizler için.Buraların adetleri çok farklı.Özellikle nişanlı kızlar ve yeni gelinler  gezmelerde çok şık giyinmek zorunda.Çeşit çeşit altın takılar takılır.Bizler biraz daha kıdemliyiz artık,7 senelik evli olunca.Abartıya kaçmıyoruz,altın takı bile takmadım bugün.Tabii bu kayınvalidemin hoşuna gitdimi hayır.
Kayınvalideler gelinleri ne kadar takıp takıştırırsa o kadar mutlu oluyorlar.Hatta yeni gelin gezmelerde bütün takılarını takar.Bugünki nişanlı kızımızda ayaklı kuyumcu gibiydi.Takıları takmak zorundamı evet zorunda.Bu ara bu tür gezmelerimiz çok olucak sizler için ara ara  resimlerim.

Bugün benim giydiğim kışlık takımım en az beş senelik ama sayılı giymişimdir...Burda hava çok soğuk olduğu için ben kalın birşeyler giydim.Bugünki gezmedeki bayanların çoğu önceden beni tanımadıkları için  bir sürü dünür çıktı bana,:)) tabii kızımı gördükten ve kayınvalidem benim gelinim dedikten sonra umutları suya düştü.:P

25 Ocak 2011 Salı

Maybelline New York 2011 Calendar










Maybelline 3.yıl New York 2011 takvimini yayınladı.Bu eşsiz takvim, göz alıcı renklerin içinde gerçekten muhteşem görünüyor.Ben çok beğendim takvimi sizlerlede bu güzel görselleri göstermek  istedim.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Hediyelerim Geldi



Birkaç gündür bloğuma post yazamıyorum.Babacım yanımda baba kız geziyoruz.Dün sinemaya gittik,bugünde çarşıpazar gezdikde gezdik,birlikte bol bol mağaza  gezdik.Ama ben niyeyse hiç birşey almadan geldim.Babama alışveriş yaptık.Ben niyeyse sezonda alışveriş yapıyorum ama indirimlerde pek alışveriş yapamıyorum.

 Bu arada dikiş dikmeyi özlemişim bir hevesle makinemin başına oturdum bir iki diktim makinenin bozulacağı tuttu,moralim bozuldu. Bugün makinemi tamire götürdük,umarım en kısa zamanda yapılır.

Sizlerle cici hediyelerimi paylaşmak istedim.Aslında hediyelerim cuma günü geldi ama anca post yazabildim.Sevgili http://fashionhousebyzeto.blogspot.com/ bloğunun tatlı sahibi zeyneb'in düzenlediği çekilişte kendi elleriyle yaptığı kokulu snoodlardan kazanmıştım.Zetocum bana snoodla birlikte yine kendi elleriyle yaptığı papyon kolyelerden göndermiş.Ben cicilerime bayıldım,çok teşekkürler zetocum.Ellerine emeğine sağlık canım.

20 Ocak 2011 Perşembe

Emektar Dikiş Makineme Kavuştum



Dikiş makinemi ben liseye giderken babacım almıştı.Kız meslek lisesinde birde giyim bölümünde okuyunca dikiş makinasız olmaz tabii.Bende iyi bir dikiş makinesi istediğimi söylemiştim.O zamanlar Paff markasının çantalı modelleri  yeni çıkmıştı.Canım babamda ben paff dikiş makinesi istiyorum diye tutturunca gitmiş bana süpriz olsun diye (Bindallı paff) bu makineyi almış.Ne bilsin modellerini babacım,zaten benim istediğim markada bizim oralarda satılmıyordu.

   Evlenirken annemin bütün ısrarlarını dinlemeyip makinemi getirmemiştim.Makinem kasalı modellerden bende evimde  kalabalık eşya istemem diye tutturmuştum.Birde dikişten bıkmıştım artık.Ama bu kış niyeyse makineme çok ihtiyaç duydum,her seferinde kendi aracımızla memlekete gider yinede getirmezdim makinemi.Bu kış yanıma gelen bütün eşe dosta  gelirken  makinemi getirin diye söyledim durdum..Salı günü babam yanıma geldi gelirken makinemide getirmiş çokkkk sevindim.Kasası olmadığı için masa üstünde kullanmaya devam edicem.Makinem senelerdir kullanılmazdı,en son çeyiz hazırlıklarımda kullanmıştım.
                 Bakalım neler dikicem emektar makinemle.En kısa zamanda makinemin başına geçicem,özlemişim dikiş dikmeyi.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Çekiliş Var

Makyaj Günlüğünden süperrr hediyeler var.Sizde bu güzel çekilişşe katılmak isterseniz buyrun bu linke tıklayın ;http://makyajgunlugu.blogspot.com/2011/01/yarsma-baslyor-sen-neredesin.html

Leopar



Ben Leopar desenli herşeye bayılanlardanım.Ayakkabı,çanta,aksessuar,giyim hepsi kabülümdür.Bu sezon çantasını,ayakkabısını,aksesuarlarını severekte aldım  .Elbisemi  ise geçen sezon Adil Işık'tan almıştım. Elbisemi bu kış pek giymek kısmet olmadıydı.Bugün gerzmeye giderken giyiyim dedim.Zebra desenli koltukların önünde leopar pek olmadı ya neyse:)

17 Ocak 2011 Pazartesi

Bir Ayakta Kırmızı ,Diğer Ayakta Yeşil Ayakkabı








Christina Aguilera


Christina Aguilera 'nın Golden Globe gecesinde giydiği elbise bence çok şık.Bir dantel sever olarak elbise benim çok hoşuma gitti...Ya sizce???

14 Ocak 2011 Cuma

Victoria Beckham

Bir taktırdığı bir çıkarttığı silikonlarıyla gündeme gelen 36 yaşındaki yıldız, artık silikonlarına veda etmiş.Bence çokta iyi etmiş silikonlarını çıkarttırmakla ,çok kötü görünüyor ,ııyyy :(



13 Ocak 2011 Perşembe

Puantiyeli Gömlek







Puantiyeli gömleğimi iki sezon önce batikten almıştım..Kırmızı düğmeleri çok şirin,önce onlara vurulmuştum.Bir süredir giymezdim.Puantiyeli kemerde farklı zamanda alınmıştı ama  gömleğimle uyumu güzel oldu.Bugün arkadaşıma giderken cici gömleğimi giydim.Sizler içinde resimledim..

     Gömlek:Butik
        Pantolon:Lady Elite
                Ayakkabı:Deichman
               Kemer:Koton

DIY DIY DIY

Dün evde can sıkıntısından ne yapsam diye düşünürken bir süredir bir şey kesip biçmediğim aklıma geldi,hemen iş başına geçtim...

Bu boğazlı triko kazağımı ne yapsam diye bir süredir düşünüyordum.Çünkü boyu kısa olduğu için rahat giyemiyordum.

Bu elbisede üst bölümü çok dar olduğu için verilicekler arasındaydı.

Eeee o zaman iki parçayı bir araya getirmeli.Elbiseyi bel kısmından kestim.Trikonun  boyunu biraz daha  kısalttımki iç kısımda potluk yapmasın.

Elbisenin ince kemerleri vardı kestim.Askı yaptım.Bel' le askıların birleştiği kısma elbisenin kumaşından  fiyonk yaptım diktim.İşte bu kadar.Bir ütüsü kaldı.



Elbisemin bu halini sevdim ben.Siz nasıl buldunuz yeni cicimi???En kısa zamanda kombinleyip resimliyicem.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Hello Kity Sephora 2011










Hello Kity Sephora koleksiyonu.. Hepside birbirinden cici bunların,bayıldım bunlara ben.Sizce de çok güzel değillermi?