10 Ocak 2011 Pazartesi

Hediye Çekilişim İçin Yardım?

Çekilişi ilk yapmaya karar verdiğimde kura usulüyle kazananı belirlerim diye düşünüyordum.Katılımın bu kadar çok olucağını düşünmemiştim.Diğer bloglardaki çekiliş sonuçlarının random.org la belirlendiğini görünce bende bu yöntemi seçtim ama nasıl yapıldığı hakkında çokta bir bilgim yok.Çekilişi bu akşam yapıp sonucunu  bildiricem...Random org ta çekilişin nasıl yapıldığını ?kesip kopyalama yöntemiylemi yayınlıycam sizlerden yardım istiyorum.Aslında random.org sitesindeki sayıya göre deneme yaptım ama sonucu yayınlarken sadece sonuç çıkıyor.Bütün şema görünmüyor.Bana yardımcı olursanız sevinirim.

5 yorum:

  1. merhaba.bende yakınlarda çekilis yapmıstım.sonucu söyle belirledim; excelle tek tek isimleri yazdım yorum sırasına göre.152 kisi çıktı.random.org de üstteki kutucukta 1 vardı zaten alttaki kutucugada 152 yazdım,tıkladım.çıkan sayının karsılıgındaki isme baktım excelden.o kadar:)resimlerinide çekip yayınladım ayrıca.belki yardımı olur;

    http://kraliceleoparus.blogspot.com/2010/12/hediye-cekilisimin-sonucu.html

    YanıtlaSil
  2. İtsbea ben excelle değilde tek tek deftere kaydettim biraz teknoloji özürlümüyüm ne:(Ben ordaki 1 ve 100 sayılarına göre deneme yaptım ama kesip kopyalama yapınca şema tam olarak çıkmıyor.toplam mesaj sayısı görünmüyor sadece sonuç çıkıyor.

    YanıtlaSil
  3. cnm simdi denedim oldu..kesip kopyalama filan dedigin ne pek anlamadım:(o deftere yazdıgına göre yapcan iste simdide bisey farketmezki ha excel ha defter:)üst haneye 1 alta 100 yazıp tıklayınca bi sayı çıkıyo zaten,54 çıktı atıyorum ona defterden bakıcaksın 54 kim diye:)sorunu tam anlayamadım sanırım pek yardımcı olamadım ama insallah çözülür cnm..

    YanıtlaSil
  4. canım şimdi görüntülemek istediğin sayfa açıkken print screen tuşuna bas bilgisayarda. sonra painti açıp control v ye bas. İstemediğin bölümleri kes at. sonra da sayfayı kaydet ve resim olarak bloğuna yükle.

    YanıtlaSil
  5. random sonuö belli olunca çekilişi yaptıktan sonra

    klavyede üst sağ tarafta prtsc (preent screen ) tuşu var o ekranının görüntüsünü otomatik olarak kopyalıyor...

    Boş bir paint sayfası aç mouse da sağ sekmeye bas yapıştır çıkacak oraya bas ekranın görüntüsü
    painte kopyalanmış olacak....

    Orada random.org de çıkan sonuç yerini kes sonra yeni bir paint saydası aç kestiğin yer otomatik olarak zanen kopyalanmış olarak duruyor

    Boş paint sayfasına yapıştır o bölümü...

    ve istediğim isimle kaydını yap..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler.