26 Ocak 2011 Çarşamba

Dünürlük_Ne Giydim?



Etek-ceket:Vivid
Bluz:Koton
Çorap:Penti


        Bugün kayınvalidemle akraba gezmesine gittik.Bugünkü ağır makam bir gezmeydi .Hiç tanımadığım bir sürü insan ve çok kalabalıktı.Bu tür gezmelere buralarda Dünürlük deniyor.Sizlere biraz anlatmaya çalışıyım.

Yeni nişanlanan kızın akrabaları(teyze,hala,yenge,kardeş,..) erkek tarafının bayan akrabalarını gündüz ev gezmesine davet ediyor.Düğünden sonra da ,erkek tarafının akrabaları gelini ve kız tarafının akrabalarını misafir ediyor.Dünürlükte önce kahve içiliyor,sonra çikolata ve acıbadem kurabiyesi tutulur..Çayla birlikte en az 7-8 çeşit pasta çeşitleri ikram ediliyor,arkasaındanda soğukluk denilen(ayran,cola,fanta,vs) içiçek tutuluyor...Bugünki gezmede biz kız tarafıydık.Nişanlı kızımız çok güzel bir Aysira marka tuvalet giymişti,nar çiçeği renginde,bayıldım.Kendide bebek gibiydi.Belki evde tuvalet giyilmesi çoğu arkadaşa tuhaf gelebilir.Buraya gelin geldiğimde bende çok yadırgamıştım.Ben giymem öyle şeyler diye tuturmuştum ama şimdi alıştım. Elbiseyi keşke resimleseymiştim sizler için.Buraların adetleri çok farklı.Özellikle nişanlı kızlar ve yeni gelinler  gezmelerde çok şık giyinmek zorunda.Çeşit çeşit altın takılar takılır.Bizler biraz daha kıdemliyiz artık,7 senelik evli olunca.Abartıya kaçmıyoruz,altın takı bile takmadım bugün.Tabii bu kayınvalidemin hoşuna gitdimi hayır.
Kayınvalideler gelinleri ne kadar takıp takıştırırsa o kadar mutlu oluyorlar.Hatta yeni gelin gezmelerde bütün takılarını takar.Bugünki nişanlı kızımızda ayaklı kuyumcu gibiydi.Takıları takmak zorundamı evet zorunda.Bu ara bu tür gezmelerimiz çok olucak sizler için ara ara  resimlerim.

Bugün benim giydiğim kışlık takımım en az beş senelik ama sayılı giymişimdir...Burda hava çok soğuk olduğu için ben kalın birşeyler giydim.Bugünki gezmedeki bayanların çoğu önceden beni tanımadıkları için  bir sürü dünür çıktı bana,:)) tabii kızımı gördükten ve kayınvalidem benim gelinim dedikten sonra umutları suya düştü.:P

12 yorum:

  1. dünürlük falan anlatınca çok merak ettim, nerde yaşıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. arnavut veya boşnak gelini olmalısın diye düşünüyorum..onlar altın takıyı, süslü püslü giyinmeyi severler böyle gezmelerde..
    sana dünür çıkması da çok komik olmuş:)).genç ve güzel olunca bekar diye düşünmüşlerdir mutlaka..

    YanıtlaSil
  3. ben kayseri diyorum... ???

    YanıtlaSil
  4. Cok cici olmussun, nerde yasiyon bende merak ettim.

    YanıtlaSil
  5. canım gayet şık olmuşsun kıdemli olman birşey farketmiyor demekki:)Ben daha 8 aylık evliyım ve bu tür gezmeler çıkınca hep bir mazeretim vardır:)Kayın validemde alışmış gibi bu duruma:)

    YanıtlaSil
  6. Large fashion,Tatlıgacı,Nezihe,Taze Anne,Sizleri merak ettirdim biraz kusura bakmayın kızlar.Bakalım kim bilicek dedim.:)Nezihe doğru tahmin canım:)

    Ben kayseride yaşıyorum buraya gelin geldim.

    Nurjan bende ilk evlendiğim zamanlar gezmelere hiç gitmezdim.Kimsede istemediğim yere mümkün değil götüremez.Kayınvalidem sinir olurdu.Ama artık sevdiğiğm insanlara çok severekte gidiyorum:)keyif alıyorum artık.Sende zamanla alışırsın belki.

    YanıtlaSil
  7. canım ben de kayserideyim!!! yuppi sonunda kayserili bi blogger buldum:) bizde yapalım blog buluşmaları heyo heyo walla pek sevindim :))))

    buda yeni blogum http://orfilamelebolbolkazan.blogspot.com/2011/01/m-e-r-h-b.html

    var mı başka kimse kayseriden???

    YanıtlaSil
  8. Kayseri'nin adetlerine pek heveslendim ben canim, cok severim boyle gezmeleri ben...
    Bir seyi 40 kere dersen olurmus, yerlesecegiz bak bizde oralara , az kaldi :))
    Cok cici olmussun Nisamu'cum... Masallah ..

    YanıtlaSil
  9. Eylemciğim teşekkürler.Buralara bekleriz canım.Ne güzel seninle süslenir birlikte gezeriz.

    YanıtlaSil
  10. kız ben varım dedim gel beraber gidelim.. ha bu arada bizde 3 aday var kız arıyruz aklında olsun:))) işte böle olur kayseride (ciddiyim malesef)

    YanıtlaSil
  11. Nezihe alemsin ya:)Bizde bekar kız yok.Zaten bu gurbet ellerde buralarda benim tarafımdan kimse yok.:(

    YanıtlaSil
  12. :( gurbet mi sana benim memleketim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler.