30 Aralık 2010 Perşembe

Benim Yaptığım Tel Kırma İşi

Tel kırma, işleme tekniği ile diğer nakış tekniklerinden farklı görünüşü itibarı ilede göz alıcı bir işleme çeşidir.Kumaş veya tül ,kasnağa gerilerek özel iğnesiyle(iğnesizde yapıılabiliyorki ben öyle yapıyorum)işleniyor.İplik olarak lullanılan tel, işleme sonunda el ile  bükülerek kırılıyor.İşlerken tülü yırtmamak çok önemli çünkü tel tülü çok çabuk kesebiliyor.


Bunlar tel kırma malzemeleri



Aşağıda resimde görülen cicileride benim acemilik işlerim.Tel kırma işi için kursa falan gitmedim bir kere nasıl yapıldığını gördüm ve kendi çapımda bir parça başlamıştım sonra sıkıldım yarım bırakmıştım ama  hamileliğimin son 2 ayında kış günü evden pek dışarı çıkamayınca aklıma yarım bıraktığım tel kırma işim  geldi ve  kendime doğumda sermek için  kımızı çok parçalı bir salon takımı yaptım.Elimde modelde yoktu.Salon takımım çok beğenildi.Hazır aldığımı, yaptırdığımı sandılar.Peki siz nasıl buldunuz?







Buda tepsi örtüsü.

7 yorum:

  1. walla helal olsun kursa gitmeden yapmışsın hemde.nasıl yapıldığını görümcemden görmüştüm,gerçekten zor iş dediğin gibi tül yırtılabiliyor.bravo sana;)

    YanıtlaSil
  2. çok hoş ve kibar duruyorlar canım.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ay cok tatli, canim O_o ellerine sagliik! salon ortusu tam benlik:D respect!

    YanıtlaSil
  4. vay be ne guzel seyler. Bende hicbir yetenek mevcut deigl

    YanıtlaSil
  5. Hande teşekkürler canım:)Tül bir kere yırtıldımmı bütün emek gidiyor malesef:(

    Mühendishi teşekkürler canım:)

    Eva teşekkürler canım:)

    Taze Anne teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. annecik de bana tel kırmadan kına duvağı yaptı pırıl pırıl:) kınam olunca ben de paylaşırım fotoları. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Hande annenin ellerine sağlık.Resimleri bekliyoruz:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler.