28 Şubat 2011 Pazartesi

Kendime Şifon Gömlek Diktim & Pratik Gömlek Dikimi









Dün dışarı çıkmayınca sıkıntıdan  yine dikiş dikme isteğim kabardı ama ortada kumaşta yok.Aklıma bir önceki yazımda bahsettiğim bonelerin süslemelerini yapmak için aldığım şifon kumaş geldi. . 1 TL  ye almıştım şaka gibi.1 mt. şifon kumaş. Öyle kumaş çiftten falan değil azıcık da  bir şey..Eeee bu kumaştan dan ne yapılır derken gömlek dikmeye karar verdim,hep elbise dikecek değilim ya.:P Zaten bu aralar gözüm hep şifon gömleklerdeydi.

Gömleği yine pratik bir şekilde dikmeye karar verdim. Kalıp falan çıkarmadıım.Kumaşı serdim yere evdeki gömleklerimden birini de kumaşın üstüne koydum ,sabunla etrafından çizdim..Tabii modelini bayağ bir değiştirdim.Yine teğel falan yapmadan diki verdim..Yaka ve kol ağızlarına fırfır yaptım.Gömleğin boyunu özellikle uzun kestim ve etek uçlarının biraz üst kısmına makine lastiği kullandım ki dökümlü olsun diye..Ortaya bu sonuç çıktı.Üstümde çok şık durdu.Ben çokkk beğendim şifon gömleğimi.1 tl ye  şık şifon gömleğim oldu.

Üstümde  iyi resimleyemedim en kısa zamanda şık bir kombin yapıp sizlerle paylaşıcam ...Peki sizce nasıl olmuş şifon gömleğim???

21 Şubat 2011 Pazartesi

Bugünlerde Neler Yapıyorum& Diktiğim Süslü Boneler

Bloğuma bu ara hiç fırsat bulamıyorum.Beni takip eden arkadaşlardan  çok özür dilerim Bloğumu sizleri çok özledim.Yine gezmelere tam gaz devam,misafir ağırlama ,ev işleri derken koşuşturyorum.

Bugünlerde  ben bol bol dikiş dikiyorum makinemi çok özlemişim yahu.Bu arada diktiğim cicilerimi görenlerden istekler üzerine  etek ,tunik,elbise  siparişleri  almaya başladım bile:)Aslında dışarıya dikmek pek istemiyordum ama  arkadaşların, eşi dostun ısrarlarına dayanamadım.

     Birde bugünlerde ben süslü bonelerden dikiyorum.Buda nerden aklına geldi diyen arkadaşları duyar gibiyim.Benim anneciğim bu süslü bonelerden kullanıyor ve bizim oralarda bulamıyor.Benim yanıma geldiklerinde her seferinde 3-5 tane alırlar.En son babacığım yanıma geldiğinde alması için sipariş vermiş.Bende boneleri aldıktan sonra buda nasıl dikiyormuş neyin nesiymiş derken  bonenin tekini söktüm tekrardan diktim.Bonenin kalıbını çıkardım anneme süslü boneler dikmek için.Eeee bunu  duyan arkadaşlar durur mu hem sipariş verdiler onlar içinde  diktim.Aslında kolay gibi gözüksede çok oyalayıcı .Her yeri elde dikiliyor birde  üzerinin aksessuarlarını elde hazırlıyanca bayağ vaktimi aldılar.Bunları hazırlayana kadar 2 elbise dikerdim.Sizler için bir kısmını resimledim bonelerin??







Aslında beyaz renktede bone diktim ama onlar istek üzerine  olunca hemen  sahiplerini buldular.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Prensesimin 3.Yaş Günü Partisi İçin Yaptığım Kelebek Pasta

Her sene olduğu gibi bu senede kuzumun doğum günü pastasını ben yaptım.Ne yapayım seviyorum doğum günü pastası yapmayı. 
 Pandispanya keki  bir gün önceden yaptım.Özellikle önceden pişirdimki o zaman pasta daha bir güzel oluyor.Hem kakaolu hem sade 2 tane pandispanya pişirdim.Keki ılık sütle ısladım.Pastanın içine kakolu  pastacı kreması pişirdim.Kremayı pastanın  her katına sürdüm  içine bolca  antep fıstıklı çikolatalardan  koydum.

Şeker hamuru çikolata aromalı,yenilebilir.Bu sefer  şeker hamurunu hazır aldım.



Şeker hamurunu kaplamadan önce pastanın en üst katına kakaolu krem şanti sürdüm.2 saat dolapta beklettip şeker hamurunu  öyle kapladım.

Bu pastaya başlarken aklımda bir model yoktu.Evdeki kelebek kalıbını kullandım.Kelebeklerin üstünü şekillendirdim.Pastanın etrafına şeker hamurundan küçük toplar yaptım.Köşelere fiyonklar yaptım.
Pastam görünüş  lezzet olarak gören ve yiyen herkesten tam not aldı.Çok beğenldi.Sizce nasıl olmuş pastam??


   Kuzumun 1.yaş günü için yaptığım pasta;http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/2011/01/kzmn-1yas-gunu-icin-yaptgm-seker.html

Kuzumun 2.yaş günü için yaptığım pasta http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/2011/01/kzmn-2yas-gunu-icin-yaptgm-seker.html


13 Şubat 2011 Pazar

Prensesimin Doğum Günü Partisi

Takip eden arkadaşlar bilirler cuma günü küçük prensesimin doğum günüydü.Doğum günü parti adresmiz.Mc Donalds'dı  ,3 saat sürdü partimiz..Çok kalabalık bol eğlenceli ,bol kahkalı bir doğum günü partisi yaptık kuzuma. Prensesimin 21 arkadaşı ve anneleri  şenlendirdi partimizi.Çocuklarımız kadar biz annelerde  gerçekten çok eğlendik.Çocuklar için bir sürü oyunlar hazırlanmıştı.Çocuklar oyunlar oynadı sonra müzik biz annelerde bol bol hopladık zıpladık.Mc donalds da yapılan  doğum günü partisine önceden de gitmiştim.Ama hiç bu kadar eğlencelisini görmemiştim.Bütün misafirlerimiz çok memnun ayrıldılar partimizden.Her sene tekrarlamamızı istiyorlar:).Çok fazla resim var ama ben sizler için bir kaç resim ekleyebildim...

Prensesimin parti davetiyeleri.

Pasta benim eserim onun için ayrı bir post hazırlıycam.


Partide ben.. Kendi diktiğim tül eteğimi giydim.





 



8 Şubat 2011 Salı

Kuzumun Doğum Günü Partisi İçin Yaptığım Şekilli Kurabiyeler

..



Bu güzel kurabiyeleri kızımın doğum günü partisi için hazırladım şekilli şekilli...
Önümüzdeki cuma günü Mc Donalds da doğum günü partisi var kuzumun...Doğum gününde minik misafirlerimize çocuk menüsü ikram edilicek.Annelerere'de çay ,kahve yanında 3-4 çeşit pasta ikram edicez.Anneler için dışardan yapıp getirirseniz daha iyi olur dediler.Ben kurabiyeleri bugünden hazır olsun istedim.Kuzumun yaş pastasınıda her sene olduğu gibi bu senede ben yapıcam (1. ve 2.yaş günü pastalarını sizlerle paylaşmıştım).Doğum günü pastasınıda perşembe akşamı yapıcam.Bugün sadece kurabiyesini yaptım.

6 Şubat 2011 Pazar

Kemer Çanta Çok Moda

Bu yılın trendi kemer çantalar çok şık ve güzel.Cüzdan da diyebileceğimiz bu mini kemer çantalar  kalçaya değil, bele takılıyor.Bu kemer çantalar farklı renk ve desenli kemerlerle de kullanılabilir.Bence yüksek bel pantolonlar, şortlar, uzun eteklerle de çok güzel kombinlenir.Siz nasıl buldunuz kemer çantaları??



4 Şubat 2011 Cuma

Abiye Elbiselerim Satışta

Bugün dolabımı düzenlerken elime bu Abiye elbiselerim geçti.Dolapta durdur nereye kadar dedim zaten süreklide yenileri alınıyor.Maksat dolapta yer açılsın.Bende satışa sunmaya karar verdim.Gitti gidiyorda satışa sunmadan sizlerle paylaşmak istedim.Elbiseler dolapta  galoşlarında azıcık kırışmışlar.Elbiselerle ilgilenen arkadaş  olursa bana bu postuma  yorum yazarak ulaşabilirler.Msn adresimde niyeyse sorun var.





 1.Elbise: Bellagio marka Siyah kalın saten kumaştan,etek ucunda tül var. Sadece 2 defa giyildi.34-36 bedene olur.34 bedene daha rahat olur.Elbisenin üzerinde ince şifon şalı var.Fiyatı:45 tl. Ben  250 tl ye  almıştım.






2.Elbise-Tuvalet: İki parçadan oluşuyor.Üstü pullarla işli.Eteğide taşlı boncuklarla süslenmiş.Hiç ama hiç giyilmedi.Kınamda giymek için alınmıştı.Ama biz kına yerine 2 ayrı şehirde düğün yaptığımız için giymek kısmet olmadı.Üzerinde 2 numara yazıyor. 36- 38 bedene olur.Fiyatı: 65 TL.




3.Fuşya Elbise: Odrella marka 38 beden.36-38 olur.Geçen sene kardeşimin düğünü için almıştım sadece 1 kere giydim.Fiyatı :55 TL ben 160 tl ye almıştım.

ButikSuu Hediye Çekilişi

Butiksuu bloğundan çok güzel hediyeler var..Sizde bu güzel çelkilişe takılmak isterseniz linke buyrun http://butiksuuu.blogspot.com/2011/01/harika-2-haber.

3 Şubat 2011 Perşembe

Yeniden Pratik Elbise Dikimi 2







Aslında bu elbiseyi dün diktim ama  Defne joy'un ölüm  haberinden sonra bloğuma birşey yazmak içimden gelmedi.
Bu elbise kumaşı en az 10 sene önce balon etek diktirilmek üzere alınmıştı,ama kısmet elbiseyeymiş.Memleketten dikiş makinemle birlikte bu tafta kumaşımda geldi. .Bu soğuk havada bende dışarıya çıkamayınca  oturdum 2 elbise diktim.:)Dikiş dikmekte bağımlılık yapıyor .En kısa zamanda kumaşçıya gidip güzel kumaşlar almam lazım.

Gelelim elbise dikimimize.Bu elbiseyi yine pratik şekilde  kestim  diktim , kalıp kullanmadım.Kalıp olarak salı günü diktiğim ve sizlerle paylaştığım http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/2011/02/pratik-elbise-dikimi-2-saatte-diktim.html elbiseyi kullandım.Aslında bu elbiseyi  daha bir süslü yapmak istedim ama kumaşım azdı elimde dantel,incik boncuk yoktu.Diğer elbiseye benzer oldu.Bu elbisede farklı olarak  göğüs üstünde 2 pens ve  bel kısmında küçük 2 pili var sadece.Birde önüne kemer yaptım.Aslında elbiseyi ütülemiştim ama 1 kere  giyip çıkardı mı hemen kırışıyor tafta kumaş....Sizce nasıl olmuş elbisem???

2 Şubat 2011 Çarşamba

Defne Joy Foster

Hala şoktayım.İnanmak istemiyorum....Hep gülen,tatlı, sempatik,..bir insan nasıl bir anda hayata veda eder...Daha küçücük bir  kuzusu var,o ne yapıcak annesiz üffff  yaaa..ALLAH rahmet eylesin..

1 Şubat 2011 Salı

Pratik Elbise Dikimi-2 Saatte Diktim Giydim





 



Elbise:Nisamu Style
          Kolye:Nisamu Style


Bu kumaşı aldığımda hiç aklımda elbise dikme fikri yoktu.Ortada dikiş makineside yoktu.Aksessuarlarda kullandığım kristal tül den almak için kumaşçıya gittiğimde parça kumaşlar arasında görüp çok beğenmiştim.Bugün evde boş boş otururken aklıma bu kumaş geldi.Bende elbise dikmeye karar verdim.

Elbise için kalıp falan çıkarmadım.Zaten kalıp çıkarmak için elimde ne bir model kitabı  nede malzeme vardı.Evdeki triko elbiselerimden birini kalıp olarak kullandım.Teğel bile yapmadan iğneledim diktim.Kolları göz kararı kestim taktım.Üstüne birde fiyonk yapıp tutturdum...2 saatte elbisem hazır işte.çokta güzel oldu....Sizler için de hemen ütüleyip resimledim.Nasıl buldunuz bakalım pratik elbisemi???