21 Şubat 2011 Pazartesi

Bugünlerde Neler Yapıyorum& Diktiğim Süslü Boneler

Bloğuma bu ara hiç fırsat bulamıyorum.Beni takip eden arkadaşlardan  çok özür dilerim Bloğumu sizleri çok özledim.Yine gezmelere tam gaz devam,misafir ağırlama ,ev işleri derken koşuşturyorum.

Bugünlerde  ben bol bol dikiş dikiyorum makinemi çok özlemişim yahu.Bu arada diktiğim cicilerimi görenlerden istekler üzerine  etek ,tunik,elbise  siparişleri  almaya başladım bile:)Aslında dışarıya dikmek pek istemiyordum ama  arkadaşların, eşi dostun ısrarlarına dayanamadım.

     Birde bugünlerde ben süslü bonelerden dikiyorum.Buda nerden aklına geldi diyen arkadaşları duyar gibiyim.Benim anneciğim bu süslü bonelerden kullanıyor ve bizim oralarda bulamıyor.Benim yanıma geldiklerinde her seferinde 3-5 tane alırlar.En son babacığım yanıma geldiğinde alması için sipariş vermiş.Bende boneleri aldıktan sonra buda nasıl dikiyormuş neyin nesiymiş derken  bonenin tekini söktüm tekrardan diktim.Bonenin kalıbını çıkardım anneme süslü boneler dikmek için.Eeee bunu  duyan arkadaşlar durur mu hem sipariş verdiler onlar içinde  diktim.Aslında kolay gibi gözüksede çok oyalayıcı .Her yeri elde dikiliyor birde  üzerinin aksessuarlarını elde hazırlıyanca bayağ vaktimi aldılar.Bunları hazırlayana kadar 2 elbise dikerdim.Sizler için bir kısmını resimledim bonelerin??







Aslında beyaz renktede bone diktim ama onlar istek üzerine  olunca hemen  sahiplerini buldular.

4 yorum:

  1. ay pes, karar verdim yetenek işi bunlar, ben niye yapamıyorum :)) elbiselere baktım, kalıpsız kestim diktim demişsin, hayret içindeyim :)) tebrikler valla

    YanıtlaSil
  2. söküp tekrar dikme fikrini çok beğendim:))
    annem dikerdi bunlardan.süsleme işini çok sever..baya uğraşırdı dediğin gibi hep elde dikiliyor.
    elastik dantel bir kumaş var ondan kullanıyordu annem.bir de likralı penye gibi bir kumaş vardı..ama kumaşlardan anlamam pek ne denir o kumaşa adını bilemedim:)
    çok güzel olmuş boneler ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sedaca çok teşekkürler:)

    Hande çok teşekkürler.Bende dantelli kumaşlardan alıp farklı modeller dikmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. bana çok sevimli ve şık geliyor o boneleri kullanan bayanlar. Söküp geri dikmek :) En etkili öğrenme şekli zaten :) ellerine emeklerine sağlık çok cici olmuşlar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler.