27 Şubat 2012 Pazartesi

Diktiğim İlk Kabanım








Resimleri  akşam aceyle çektim pek güzel çıkmamışlar.

Bu diktiğim ilk kabanım.Kabanı ekim ayında diktim.Aslında aklımda kaban dikme gibi bir fikir de yoktu. Kumaşı pelerin dikmek için almıştım.Ama eve gelince kaban kesmeye karar verdim.Kumaşçıda bu sezonun trendi kaz ayağı desenli kumaşı görünce çok beğendim.Kumaşın metresi 5 t,ben 2 metre aldım.Bugüne kadar diktiğim kumaşların metresini genelde 1-2 Tl ye aldığım için aralarında metresi en pahalı kumaşım.:P.

Kabanı yine kendi usülümde pratik kestim, kalıp kullanmadım.Ben genelde kumaşı  kestikten sonra yakasına modeline karar veririm.Astar için kullandığım kahverengi ince pamuklu kumaş evde vardı.Astarı zıt renkten yapsam belki daha iyi olurdu ama bende can tezliği varya işi ertesi güne bırakamazdım o an kesmem lazım.Kumaşım kalın olduğu için makinem biraz zorlandı.Kabanım  20 tl ye mal ettim.Kabanım iki günde bitti ve ben kabanımı  bu kış severk bol bol giyiyorum.Siz nasıl buldunuz paltomu?

Güzel fikirlerinizi bekliyorum.Sevgilerle....
.



17 yorum:

  1. süper olmuş ellerine sağlık , üstündede görmek isterim;)
    bobbi brown elf seviyorsan çekilişime beklerim;)
    http://www.yildizlimakyaj.blogspot.com/2012/02/hediyem.html
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Böyle becerikli insanları hayretle izliyorum :)) Benim için imkansız bir olay evde kaban dikmek, maşallah sana Nisamu.. :) Çok güzel bir kumaş ve model olmuş..

    YanıtlaSil
  3. güzel olmuş hayırlı günlerden kullanın

    YanıtlaSil
  4. Yıldız çok teşekkürler:)Aslında üstümde de resimlemeyi çok istiyorum ama resim çektirecek kimse bulamıyorum yada unutuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Dilek çok teşekkürler.İmkansız diye birşey yok istedikten sonra eminim sende yapabilirsin.Bloğunda gördüğüm kadarıyla seninde el becerilerin fazla:)

    YanıtlaSil
  6. Denizkabuğu,çok teşekkürler.Bloğuma her zaman beklerim.:)

    YanıtlaSil
  7. Ahlam dan güzel yorumun için çok teşekkür ederim.

    Yorumun yayınladım ama gözükmüyor(sebebini anlamadım)Bende en kısa zamanda iadeyi ziyaret edicem.Bloğuma her zaman beklerim

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık. bende cesaret edebilirsem birgün kaban dikmeyi çok istiyorum. 1- 2 model var burda dan çok beğendiğim. ama cesaret işte :D iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel olmuş,ellerine sağlık,gayet kaliteli ve pahalı duruyor ;)

    YanıtlaSil
  10. Mihrican çok teşekkürler.Eminim sende en güzelini dikersin.

    Lalinmakyajnotları,çok teşekkür ederim.Beğenme sevindim.:)

    YanıtlaSil
  11. bu kadar mı harika olur, bi de kalıp kullanmadım filan diyorsunuz ya bayılıyorum Allah nazardan saklasın sizi güle güle kullanın :9

    YanıtlaSil
  12. Neslininatölyesi,çok teşekkürler.Çok mutlu oldum.Ben kalıpsız çalışıyorum diktiklerimi tamamen göz kararı kesiyorum.Dışarıya diktiğim siparişlerimde bile bugüne kadar kalıp kullanmadım.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık ablacım güzel günlerde giymeni dilerim...

    YanıtlaSil
  14. Adsız :),Çok teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok güzel olmuş, hazır giyim gibi görünüyor, maaliyeti de çok uygun, keşke benim de böyle yeteneklerim olsa, iyi günlerde kullanın. Bana da beklerim http://homestyleboom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Hollylolly,çok teşekkürler.İadeyi ziyarete gelicem:)

    YanıtlaSil
  17. acemi bir dikişçi olarak sizi takipteyim artık
    http://mehtapinrengi.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler.