26 Haziran 2012 Salı

Haftasonu Diktiklerim &Tatil

Tatil öncesi son postum bundan sonraki postu inşallah memlekettten yazarım sizlere. Yarın  küçük prensesimle tatile gidiyoruz, malesef eşim gelemiyor bizimle o işin başında olmak zorunda.:(... .Memleketime gidip kendimi kızgın kumlardan serin sulara atıcam inşallah.:)

Gelelim bu cicilere bunları ablacığıma diktim.Hafta sonu  o kadar yoğundumki sürekli alışveriş için dışarlardaydık  bunları ne ara diktim ben bile kendime şaşıyorum.:)Bu kahve rengi kumaşı çok severek almıştım kısmet ablamaymış.Kumaşa tek kelimeyle bayıldım dikişi rahat  ve çok temiz bir iş çıktı ortaya.Yakayı küçük incilerle süsledim. Diktiklerimlerin yine pratik kesim ve dikim.Tabii aramızda uzun mesaeler  olunca provada olamadılar  umarım sorunsuz olurlar.



Bu mavi elbiseyi sıkı  takipçilerim iyi  bilirler.Aynı kumaş,aynı model 'den hem kendime hemde iki  arkadaşıma elbise dikmiştim.Bu aynı modeli 4. dikişim:)Yakında seri üretime geçiçem.




Bu cici elbiseleride prenseslere diktim yiğenime ve kızıma.Kumaşı çok güzel kelebekler,çiçekler cıvıl cıvıl.



Bu  askılı elbiseyide yiğenime diktim.Nasıl buldunuz cicileri yorumlarınız bekliyorum.

Benden şimdilik bu kadar gözlerim kapanıyor.Yarın erken kalkılıp yola çıkılacak 10 saat yolculuk,üfff ...Sevgiyle kalın.En kısa zamanda görüşmek üzere.

17 Haziran 2012 Pazar

Zincir Detaylı Mini Elbise

Elbisemi kış başı dikmiştim.Sizlerle anca paylaşabiliyorum.Bir aralar hani günde 2-3 elbise dikiyordum ya o zamanlarda diktiğim elbiselerimden biri.Pratik kesim.Bu sefer düz bir model olmasın diye elbisemin yaka kısmına evde olan dore rengi zincir ekledim.Sırt kısmına yuvarlak bir pencere yaptım.Çok hoş oldu. Elbisemin yakasını hakim yaka çalıştım yakanın arka kısmında altın rengi düğmeler kullandım.Elbisem şazimente(terzi mankenime) olmadığı için yerde resimledim umarım bir gün üstümdede resimleyip paylaşırım sizlerle.Elbisenin rengi tam olarak ilk resimdeki gibi.Kumaş çok güzel bir kumaş.Takipçilerim bilir bu kumaşın mavisinden de bir elbise dikmiştim;http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/2012/03/mavi-elbise.html  
        
         Ben elbisemi çok severek birkaç kere giydim peki siz beğendinizmi elbisemi?


Elbisenin rengi bu resimde tam çıkmış.



12 Haziran 2012 Salı

Desenli Füme Elbise





Merhabalar,tembel bloggerınız geri döndü.Niye bu kadar ara verdiğime gelicek olursak düzenli takipçilerim iyi bilirler resim çekip yükleyemiyordum.Şimdi bu sorunu çözdüm artık resimleri iphone çekip yükliycem bloğuma.:)

Umarım hepiniz iyisinizdir.Ben iyiyim çok şükür ,geziyor vakit buldukça ders çalışmaya çalışiyorum.Bu aralar tek yapmadığım şey dikiş dikmek.Ders çalışmak istediğim için dikiş makinemi ortada tutmuyorum.Şu an kolide. :(Siparişlerde geliyor ama almıyorum çünkü ay sonuna doğru memelekete tatile gitmeyi düşünüyorum.Memlekete gitmeden önce dikmem gereken şeyler var onlarıda tamamlayıp güzel bir tatil yapmak istiyorum.
Bu elbisemi dikeli 1.5 ay oldu.Kumaşı memleketten  geçen  yaz ablamla gittiğimiz bir pazardan 2 tl'ye almıştım.O zaman ne yapıcağıma dair bir fikrim yoktu.Bir arkadaşımın ev  gezmesine gitmeden önce kendime yeni bir elbise  dikmeye karar verdim ve elbisemi 2 saatte diktim giydim.Kumaşta desenler etek ucunda.Ben kolllarını da kumaşın desenli kısmından yaptım.Elbisemi  arkadaşıma giderken lacivert opak çorap,rugan lacivert ayakkabı ve kırmızı küpelerimle kombinlediydim.Elbisemi bir dahaki giydiğimde üstümdede resimliycem inşallah.Sonuç benim çok hoşuma gitti peki siz nasıl buldunuz elbisemi fikirlerinizi bekliyorum.Sevgiyle kalın...